facebook tracking

Linkedin - Så kommer du igång!

Namnlös design (1).jpg
Hur viktigt är Linkedin? Och kan det faktiskt generera jobb?


Det är många frågor vi ställer oss idag kring sociala medier, och dess inverkan på vårt samhälle och vår samhällsstruktur. Har det verkligen kommit till den punkt att vi, via sociala forum, kan använda sociala medier, och online forum för att hitta nya karriärmöjligheter? Svaret är kort och enkelt - Ja!

 

Om vi skulle sätta en relativt vanlig arbetsdag för mig som rekryterare i perspektiv till aktivitet på Linkedin, så ägnar jag majoriteten av min förmiddag med att hålla mig uppdaterad om vad som händer i mitt, och mina kollegors Linkedin-nätverk. Det är en stor del av vårt jobb att bygga, men också underhålla de kontakter som vi skapat, och genom sociala medier kan vi nå en otroligt bred publik. Utöver det söker vi också aktivt efter nya förmågor till alla våra olika rekryteringsprocesser i Sverige via Linkedin, och jobbar ständigt med att hitta personer med intressanta Linkedin-profiler, för att proaktivt hålla utkik på tjänster som kan passa personens visioner.

 

Hur gör jag en bra Linkedin-profil?

 

Om du är jobbsökande, eller ser dig om efter nya möjligheter, är Linkedin en enkel och smidig väg för att komma till skott. Det blir också enklare för rekryterare att hitta till just din profil, då du kan gå ut med att du aktivt söker dig vidare. Men hur gör du en intressant Linkedin-profil, och vad är relevant? Hur skiljer sig Linkedin-profilen från ditt CV?

 

Fördelen med att ha en bra Linkedin-profil är mycket för att passande tjänster, sett till din arbetslivserfarenhet, kan komma som tips eller som inmails från rekryterare istället för att du ska behöva gå ut och leta aktivt själv. För att kunna bli hittad av en rekryterare är det därför viktigt att ha en tydlig struktur, som är lätt att tolka för en rekryterare. Med tydlig information, där du skrivit ner dina erfarenheter och engagemang i arbetslivet samt en utförlig beskrivning av dina arbetsområden, har du en bra grund att stå på. Enligt Linkedin hittas även din profil lättare med ett professionellt foto, och därför kan det vara värt att lägga tid på att hitta eller ta, men förslagsvis kan du ta det foto som du har på ditt CV.

 

Gör din Linkedin-profil sökbar

 

För att kunna göra din profil lätt-hittad genom "Search" (en benämning som används när vi rekryterare aktivt söker profiler via Linkedin som kan passa i en specifik roll eller tjänst), ska du börja med att lista dina tidigare arbeten, och ansvarsområden i dina tidigare arbetsuppgifter. När du gör detta är det viktigt att ha lagt in nyckelord som beskriver alla dina kompetenser. Genom att lägga in fler nyckelord som är relaterat till din erfarenhet gör att rekryterare som gränsar av search-urvalet med sökord hittar in till din profil.

 

Rubrik och sammanfattning för din Linkedin

 

Raden som står precis under ditt namn kallas också för "rubrik", vilket syns oavsett om en rekryterare är inne på din profil eller inte. Se till att ha något personligt skrivit eller fler nyckelord som gör att du sticker ut från mängden i den! Anspela på dina kompetenser, bara fantasin sätter gränser!

 

Var aktiv på Linkedin!

 

Genom att skapa aktivitet och även att själv vara aktiv på Linkedin är A och O för att bli hittad av rekryterare. Vare sig om du delar med dig av din egen kunskap, eller delar artiklar som ligger inom ditt arbetsområde, så skapar du en bild av dig själv som kunnig inom ditt ämne. Om du inte vill dela eller lägga upp inlägg på din profil, kan du alltid kommentera eller gilla andras aktiviteter - Allt för att synas så mycket som möjligt!

 

Är du intresserad av att veta mer om våra tjänster? Läs mer på vår hemsida, genom att klicka här!

Lediga jobb inom e-handel och digitalt

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor